Adolf Hitler blev "fantastisk ledare" i barnbok

Bild: TT/Henrik Montgomery

I boken Leaders som riktar sig till barn, finns elva "inspirerande" biografier över "fantastiska ledare som ägnat sitt liv åt att förbättra sitt land"

Bland andra förekommer Gandhi, Barack Obama och Nelson Mandela i boken och de pryder dessutom omslaget. Det gör även Adolf Hitler.

Boken har kritiserats hårt och nu drar Pegasus, en underavdelning på det indiska förlaget B Jain Publishing Group, tillbaka den. Det skriver The Guardian. Förlagsdirektören Annshu Juneja förklarar för The New York Times att Hitler inkluderades på grund av sin ledarskapsförmåga och för att hans tal influerade folket.

– Vi tar inte upp hans sätt att leda, värderingar eller om han var en bra ledare eller inte, utan vi porträtterar bara hur mäktig han var, säger Juneja till tidningen.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning