Adlercreutz vill ge regeringen arbetsro – "Viktiga frågor faller helt i skymundan"

Riksdagsledamot Anders Adlercreutz anser att den politiska polariseringen i Finland riskerar att förlama regeringens handlingskraft. Bild: Roni Rekomaa/Lehtikuva

Svenska riksdagsgruppens ordförande Anders Adlercreutz är orolig för en politisk polarisering som fokuserar på jakt efter personliga misstag och feltramp.

– För tillfället görs politik av en fråga som primärt borde vara moralisk och juridisk – vill vi som bor i världens säkraste land hjälpa trettio finländska barn som är i stor nöd och hur sköter vi den frågan på ett praktiskt plan, frågar Anders Adlercreutz i ett pressmeddelande.

Enligt Adlercreutz undergräver den politiska polariseringen bland annat Finlands förmåga att sköta sina förpliktelser som EU:s ordförande.

– Vi har en budget att diskutera, vi har sysselsättningsmål att förverkliga och ett EU-ordförandeskap att sköta. Dessa viktiga frågor faller helt i skymundan.

Riksdagen diskuterar oppositionens interpellation på tisdagen.

– Jag hoppas på en nystart. Regeringen bör få arbetsro. Vårt politiska system måste kunna bättre än så, säger Adlercreutz i pressmeddelandet.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning