Anders Borg blottade sig på skärgårdsfest

Sverige skakas just nu av sommarens societetsskandal. Förra finansministern Anders Borg visade sin penis, tog andra män på skrevet och kallade kvinnorna för "hora" på en fest förra veckan.

Anders Borg. Den förra finansministern tittade för djupt i flaskan och knäppte upp gylfen. Nu ska han söka hjälp, lovar han.
04.08.2017 10:40 UPPDATERAD 04.08.2017 17:08
Aftonbladet rapporterar att den svenska ex-finansministern hade varit märkbart berusad på festen som ett sextiotal bemärkta personer deltog i. Festen arrangerades på ön Husarö i Stockholms skärgård.
Skandalnyheten publicerades först av sajten Dagens Opinion, som dock valde att inte nämna Borg vid namn av hänsyn till hans familj.
Vid 23-tiden på kvällen hade Borg fått för sig att han skulle visa sitt könsorgan för de andra gästerna och jämföra penisstorlekar. Enligt Aftonbladets källor hade han också kallat kvinnor för "slampa" och "hora".
Borg ska ha blivit sur för att han hänvisats till ett nattkvarter i en stuga en bit ifrån festplatsen. Han hade då blivit aggressiv och hotfull mot värden.
Ex-ministern ber på Facebook om ursäkt för sitt handlande.
”Jag var på fest i helgen och drabbades av en blackout. Jag dricker inte mer än de flesta men har varit under hård press de senaste månaderna och det måste ha tagit ut sin rätt”, skriver han, och fortsätter:
”Jag har fått höra i efterhand att jag betedde mig mycket olämpligt. Jag vill uppriktigt be om ursäkt till de närvarande som tog illa vid sig. Känner stor besvikelse och ånger över mitt beteende.”
Strämningen på festen lär ha varit dämpad nästa dag, skriver de svenska medierna.
Men på svenskt vis låtsades alla som om inget hade hänt. Just nu får Borg försiktig uppmuntran och stöd på de sociala medierna av politikerkolleger.

ANDRA LÄSER