Uefa: Blir tufft för nästa EM-värd

De nordiska länderna har lämnat in en preliminär ansökan om att anordna EM i fotboll 2025. Enligt Uefas ordförande, Aleksander Ceferin, väntar en tuff uppgift för nästa EM-värd.

Uefas ordförande Aleksander Ceferin menar att nästa EM-värd får en tuff uppgift.
Finland har, tillsammans med Norge, Sverige och Danmark – och med stöd av Färöarna och Island – lämnat in en preliminär ansökan om att få arrangera EM 2025.
Det europeiska fotbollsförbundets, Uefa, ordförande Aleksander Ceferin menar dock att nästa EM-värd får en tuff uppgift. I synnerhet med tanke på vilken succé och folkfest EM i England har varit. Turneringen har bland annat slagit publikrekord: den sammanlagda publiksiffran överskred en halv miljon åskådare med bred marginal.
"Siffrorna är fantastiska, men den största överraskningen för mig är de som är förvånade över att damfotbollen är på så hög nivå", säger Ceferin enligt Uefas officiella Twitterkonto.
"Ribban är väldigt hög och det är tufft för nästa värd. Vi vet fortfarande inte vem nästa värd blir men att matcha de här siffrorna kommer inte att bli lätt."
Om mästerskapet spelas i de nordiska länderna väntas Helsingfors och Tammerfors vara de finländska spelorterna. Finalen skulle spelas på Friends Arena i Solna. Arenan har en publikkapacitet på 50 000.
De övriga värdkandidaterna är Polen, Frankrike och en gemensam ansökan av Schweiz och Liechtenstein.

ANDRA LÄSER