Klickeriet i Karis och Hjärnbruk i Billnäs bruk – nu lanseras nya tjänster för ensamma distansarbetare

Pandemin är så gott som bortglömd i samhället. Distansarbetet som blivit en norm för många synas nu i fogarna, och likaså behovet för tjänster som riktat sig till distansarbetare. Behövs distanskontor utanför det egna hemmet längre? Företagare tror de har en framtid eftersom väggarna inte är det viktigaste.

Efter att pandemin var ett faktum startade Patrik Ajalin upp något som han kallar för ett ”cowork”. Här kan bland annat distansarbetare hyra in sig vid ett skrivbord och diskutera eller bolla idéer med andra distansarbetare.
Harald Grönstrandharald.gronstrand@hbl.fi
21.11.2022 05:01 UPPDATERAD 21.11.2022 10:04
– Pandemin gjorde att kretsarna blev för små. Jag kände att jag behövde en gemenskap, därför är jag här nu.
Det säger företagaren Satu Hagner i Karis, Raseborg. Hon arbetar inom kommunikationsbranschen, ofta på distans, men ändå på kontoret. Hon har nämligen hyrt ett skrivbord i ett distanskontor, en möjlighet som knappt fanns före pandemin bröt ut.
– Jag ville inte enbart vara hemma, jag ville byta vyer. Här har jag också helt nya sociala möjligheter utanför den vanliga bubblan. Jag kan prata med andra som jobbar här och hittar lätt lunchsällskap. Lunchen är viktig, säger Hagner.

ANDRA LÄSER