Insändare: SFP bästa alternativet

11.01.2023 16:17
Riksdagsvalet närmar sig och tidningarna fylls av insändare av alla slag. Daniel Sazonov lyfter fram i sin insändare (HBL 5.1) partiledarnas svar i HBL:s intervjuserie inför valet. Jag uppskattar också serien. Den ger en bild av vad partierna i allmänhet står för. Nu drar Sazonov emellertid på basen av svaren i listan lite förenklade slutsatser.
Det står uttryckligen i SFP:s valprogram att målsättningen är att sänka skatter på arbete. Anna-Maja Henriksson är klok. Vi måste titta på helheten och tidpunkten för åtgärden måste vara den rätta. Att säga att inkomstskatten sänks då den nya regeringen tillträder är valfläsk! SFP stöder en ansvarsfull ekonomisk politik, där målet är att minska på skuldsättningen. Det handlar om en helhet där det är viktigt att höja på sysselsättningsgraden, satsa på forskning, utveckling och innovationer. Vi vill ha ett Finland där företagande är inkomstbringande och där investeringarna är en möjlighet och där framför allt emottagande av arbete alltid är lönsamt.
SFP:s skattepolitik stöder företagsamhet och individens möjligheter. Sazonov kan ta en titt i vårt partiprogram och märka att det mesta motsvarar en ”borgerlig” syn. Dessutom har SFP ett socialt hjärta. För oss är det viktigt att ta hand om de svaga, värna om mänskliga rättigheter och arbeta för jämställdhet i samhället. Ekonomi är viktigt, men det är inte allt. Svenska folkpartiet är det bästa alternativet i vårens riksdagsval. Det ska väljare som uppskattar en trovärdig ekonomisk politik och ett socialt ansvar hålla i åtanke.
Nina af Hällström, vice ordförande, SFP i Nyland

ANDRA LÄSER