Leclerc skänkte segern till Verstappen

Charles Leclerc startade från pole position, men körde av och Max Verstappen kunde ta en enkel seger i Frankrikes GP.

Max Verstappen vann Frankrikes grand prix.
24.07.2022 20:09
Jag undrar om Max Verstappen svettades mycket under loppet på Paul Ricard. Kanske på gund av värmen, men absolut inte för att han var stressad. Segern måste ha varit en av de enklaste i hans karriär i formel 1. Det var ju bara de första varven som han fick kämpa mot Charles Leclerc.
I början handlade det bara om Red Bulls Verstappen och Ferraris Leclerc, som är de enda som kör om titeln. Och då är ju alla poäng mycket viktiga. Till och med den för snabbaste varvet. Vem vet? Den kanske avgör kampen. Alla andra var statister. Men kände sig däremot monegasken Leclerc pressad? Han körde ju av. Inget tekniskt fel utan tar själv på sig allt ansvar. Inte första gången han gör ett sådant kapitalt misstag. I Imola körde han också av. Tävlingsnerver?  
För Verstappen betydde det säkra 25 poäng, för han kontrollerade loppet som han ville. Det var ju tomt i backspegeln. Lewis Hamilton tog över andra platsen men blev rejält frånkörd av sin efterträdare på VM-tronen. Hamilton har inte blivit en sämre förare, men det har däremot hans bil blivit. Hamiltons stallkamrat George Russell blir trea för att Sergio Perez sover vid en omstart och blir enkelt omkörd av engelsmannen som reagerar perfekt när loppet släpps fritt.

ANDRA LÄSER