"Resultatet definierar en inte som människa"

Stämningen i friidrottslandslaget är helt annorlunda än förut. I stället för att vara rädd att misslyckas kan idrottsutövarna se positivt på sina chanser att göra bra ifrån sig.

Kristiina Mäkelä var med då friidrottsförbundet SUL presenterade sin nya storsponsor Capital Box i Helsingfors.
16.08.2021 17:17 UPPDATERAD 16.08.2021 21:28
Det finns olika sätt att mäta framgång – men sett till förväntningarna klarade sig Finlands friidrottslag bra i OS i Tokyo. En medalj hade nästan krävt ett mirakel, men det blev finska rekord, finaler och topplaceringar. Det var överlag en bra stämning i laget.
– Semifinaler, finska rekord, många glada miner och poängplaceringar. Det var många som lyckades, fast såklart också några som missyckades, men det hör till idrotten. OS visade friidrottens skönhet och mångfald, säger Kristiina Mäkelä, en av de mest lyskraftiga friidrottarna i Finland under de senaste åren.
Under de senaste åren har de kvinnliga häcklöparna fått de största rubrikerna i Finland. Men i OS var det idrottsutövare som Wilma Murto, Sara Kuivisto och Mäkelä som klev fram. Förstås också Viivi Lehikoinen, som oväntat tog sig till semifinal i 400 m häck – i sitt första OS.

ANDRA LÄSER