Johannes Ekholm har gjort en diktsamling om sina konversationer på Tori: ”Ett sätt att hantera stress”

”Hej. Är den här fortfarande tillgänglig? Du kan få den för 30 euro”. Författaren Johannes Ekholm har hängt på Tori, Finlands största handelssajt för begagnade prylar, sedan år 2015. Nu har han gjort en diktsamling av sina konversationer. 

Författaren Johannes Ekholm har gjort en diktsamling på eget förlag om sina konversationer på Tori.fi. – Det är ett eget ekosystem där människor beter sig hur fräckt som helst, som om det inte skulle finnas några sociala regler. 
Sandra Brobornsandra.broborn@hbl.fi
27.03.2023 17:01
– Att vara på Tori.fi har för mig varit ett sätt att få utlopp för stress och hantera alla möjliga känslor genom att sälja onödiga saker. Det är en slags besatthet, säger Johannes Ekholm.
Genom åren har Ekholm fascinerats över det sociala spel som pågår mellan säljare och köpare men aldrig tänkt att det skulle bli till konst.
Men när han lade upp en skärmdump på en sådan konversation på sin Instagram fick han avsevärt fler gillningar och delningar än vad hans andra inlägg fått. Han fick också ett hundratal privata meddelanden där personer beskrev hur de kände igen sig i den här formen av kommunikation. 

ANDRA LÄSER