Emma Salokoski Voices gör musikteater: "Alla kroppar har rätt att existera"

För tjock, för smal, för lång, för kort... Alla har vi våra komplex och nojor. Emma Salokoski Voices har valt kroppspositivism som tema för sin nya musikteaterföreställning, där gruppmedlemmarna själva står för största delen av både texterna och musiken.

Tack vare den trygga stämningen i Emma Salokoski Voices har medlemmarna vågat ta upp personliga och intima problemställningar om den egna kroppen. Premiär blir det fredag 22.3. på Musikteater Kapsäkki.
21.03.2019 17:00
Skratten haglar och stämningen är intensiv då Emma Salokoski Voices övar. Det är en hel del att tänka på inför premiären av musikteaterföreställningen Body Positive på Musikteater Kapsäkki. Sångstämmorna sitter säkert men allt från läppstiftsfärger till koreografi diskuteras. Kunde vi göra si? Kunde vi göra så?
– Det här gänget bubblar av kreativitet, det är ett rent nöje för mig att sätta ihop det, berättar Emma Salokoski, som håller i trådarna och står för regin.
Emma Salokoski Voices består av ett tjugotal kvinnor som sjungit tillsammans i nästan tio år. Flera av medlemmarna jobbar professionellt med musik men en del har också andra yrken. Denna gång står tolv personer på scenen och har också arbetat fram både texter och musik tillsammans.

ANDRA LÄSER