Abortprotester förbjuds vid klinik i London

En protestfri zon har inrättats vid en abortklinik i västra London. Arkivbild. Bild: TT/AP/Ng Han Guan

Människor som vill förbjuda aborter får inte längre protestera utanför en abortklinik i västra London.

Ett protestförbud, som sägs vara det första i landet, trädde i kraft på måndagen och abortförespråkare hoppas att det ska vara prejudicerande för resten av landet. Förbudet gäller även för de som är för abort.

Myndigheterna i Ealing i London har inrättat en fri zon som sträcker sig 100 meter utanför kliniken där kvinnor och anställda har trakasserats och matats med abortprotester i mer än 20 år.

I helgen samlades en mindre grupp människor och präster på gräset utanför kliniken och bad högt för kvinnorna som befann sig på andra sidan väggen.

En av dem stod vid ingången och erbjöd pamfletter till kvinnor som gick in, medan laminerade bilder i färg av ofödda foster låg på marken.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning