Åboleden delvis stängd också under veckoslutet

Skyddsvallar har byggts runt Mellersta Esbo simhall och gymnasiet för att skydda byggnaderna mot översvämningarna.Bild: Västra Nylands räddningsverk

Under veckoslutet är fortsättningsvis bara en körfil öppen i båda körriktningarna på Åboleden, uppger Räddningsverket.

Natten till fredagen föll ytterligare drygt 20 millimeter regn i Nyland. Hur regnet påverkar översvämningsläget syns med fördröjning när vattnet samlas upp i åar och sjöar. På fredag morgon steg vattennivån i Esbo å en aning, uppger Västra Nylands räddningsverk i ett pressmeddelande.

Enligt Finlands miljöcentrals översvämningscentral håller de växande vattenströmmarna från Bodom träsk och Långträsk vattennivån över översvämningsgränsen på Åboleden ännu under veckoslutet.

I torsdags byggde Trafikverket och försvarsmakten skyddsvallar av sandsäckar vid Åboleden. Också under veckoslutet är bara en körfil öppen i båda riktningarna. Arrangemanget har orsakat köer men hittills inte lett till några olyckor.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22