Åboleden delvis stängd också under veckoslutet

Skyddsvallar har byggts runt Mellersta Esbo simhall och gymnasiet för att skydda byggnaderna mot översvämningarna. Bild: Västra Nylands räddningsverk

Under veckoslutet är fortsättningsvis bara en körfil öppen i båda körriktningarna på Åboleden, uppger Räddningsverket.

Natten till fredagen föll ytterligare drygt 20 millimeter regn i Nyland. Hur regnet påverkar översvämningsläget syns med fördröjning när vattnet samlas upp i åar och sjöar. På fredag morgon steg vattennivån i Esbo å en aning, uppger Västra Nylands räddningsverk i ett pressmeddelande.

Enligt Finlands miljöcentrals översvämningscentral håller de växande vattenströmmarna från Bodom träsk och Långträsk vattennivån över översvämningsgränsen på Åboleden ännu under veckoslutet.

I torsdags byggde Trafikverket och försvarsmakten skyddsvallar av sandsäckar vid Åboleden. Också under veckoslutet är bara en körfil öppen i båda riktningarna. Arrangemanget har orsakat köer men hittills inte lett till några olyckor.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46