Åbo stad: I de här områdena är läget allvarligt

Enligt Åbo stad är det nu av största vikt att alla kommuninvånare tar vaccinet. Bild: Silja-Riikka Seppälä/Lehtikuva

I Åbo är vaccinationstäckningen för den första dosen ungefär 74 procent och för två doser knappt 53 procent. Enligt Åbo stad är det nu av största vikt att alla kommuninvånare tar vaccinet.

Ovaccinerade personer i arbetsför ålder hamnar i allt högre grad på sjukhus i Åbo, enligt Åbo stad.

"En vaccinationstäckning där 80 procent fått två doser är ett nationellt kriterium för att restriktionerna ska kunna luckras upp. Jag tror att det är allas gemensamma önskan att samhället öppnar upp igen", säger Jutta Peltoniemi, ansvarig smittskyddsläkare på Åbo stad i ett pressmeddelande.

I Åbo är vaccinationstäckningen för den första dosen ungefär 74 procent och för två doser knappt 53 procent. Enligt Åbo stad behöver vaccinationstäckningen öka i alla åldersgrupper.

"Corona har i allt högre grad blivit de ovaccinerades sjukdom. I synnerhet i Kråkkärret, Pansio-Perno, Lauste och Hallis är coronaläget fortfarande allvarligt", säger Peltoniemi.

Enligt Åbo stad är det av största vikt att alla kommuninvånare tar vaccinet. Enligt staden är Kråkkärret, Pansio-Perno och Hallis områden med speciellt låg vaccinationsgrad.

Åbo stad ordnar nu flertalet pop up-vaccinationsmottagningar runtom i Åbo. Vaccinet ges till alla Åbobor, även skolelever och studerande. Både den första och andra vaccindosen kan fås utan förbokad tid. Intervallet mellan den första och den andra dosen måste dock vara minst sex veckor.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Bokåret 2021 på Bokström

Mer läsning