Abe siktar på rekord som premiärminister

Japans premiärminister Shinzo Abe bekräftar att han ska ställa upp i Liberaldemokraternas partiledarval. Bild: Lehtikuva/AFP/Jiji Press

Japans premiärminister Shinzo Abe bekräftar att han ska ställa upp i Liberaldemokratiska partiets (LDP) partiledarval i september. Den enda utmanaren om posten är den tidigare försvarsministern Shigeru Ishiba.

Får Shinzo Abe fortsatt förtroende som partiledare och därmed fortsätter som premiärminister är han på god väg att bli den premiärminister i Japan som suttit längst på posten.

Om Abe är premiärminister efter november nästa år passerar han den gränsen.

I våras var Abe svårt pressad efter två skandaler om misstänkt vänskapskorruption och det blev en debatt om han skulle få tillräckligt stöd för att vinna partieldarvalet i september.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54