Petäjä-Sirén steg till elva – ofrivillig simtur för Keskinen

Tuuli Petäjä-Sirén hade en jämn dag i OS. Sinem Kurtbay och Akseli Keskinen var med om desto mera missöden.

Tuuli Petäjä-Sirén avslutade onsdagen med en tolfte plats.
Marcus Lindqvist
28.07.2021 09:58 UPPDATERAD 28.07.2021 13:33
Tuuli Petäjä-Sirén var tolva i den nionde starten, onsdagens sista start i RS:X-kategorin i vindsurfing i OS i Tokyo. Hon var tia i den sjunde starten och elva i den åttonde starten. Hon ligger elva med 89 placeringspoäng. Storbritanniens Emma Wilson leder med 22 poäng.
– Det var fantastiskt fint väder i dag. Härligt att tävla i OS i sådana förhållanden. Det gick bra, men inte perfekt. Det blir spännande i morgon, säger Petäjä-Sirén.
Brasiliens Patricia Freitas ligger tia med 80 poäng. Petäjä-Sirén har alltså 89 poäng. Hon måste ta sig in bland de tio bästa för att kvalificera sig för lördagens medaljstart.
– Det är många som ligger knappt bakom mig. Det går inte att bara hålla koll på en medtävlare. Jag måste bara segla bra.
I Nacra 17-klassen avgjordes de tre första starterna i kraftig sjögång. Sinem Kurtbay och Akseli Keskinen tog placeringarna 17, 9 och 18, och ligger på 14:e plats efter den första dagen. I den första starten låg duon femma ännu halvvägs, tills båten fastnade i en boj.
– Vi bedömde avståndet fel och fastnade vid en boj. Jag hoppade i vattnet och försökte få loss repet. Jag hamnade ganska långt från bojen och båten. Jag fick simma ganska hårt och länge för att komma tillbaka i båten, säger Keskinen.
– Den andra starten var den bästa i dag. I tredje starten hände allt möjligt. Akseli föll i vattnet, båten kapsejsde en gång, och drog en straffvändning. Det var mycket svårt att kontrollera båten, säger Kurtbay.