GrIFK besegrade Dicken – HIFK slog Sjundeå IF

Grankulla IFK fortsätter imponera i handbollens FM-serie. På lördagen tog laget en meriterande seger över serieledarna Dicken.

GrIFK har den här säsongen visat att laget kan utmana de senaste årens giganter Dicken och HIFK. Grankulla laget har slagit de regerande mästarna HIFK en gång och Dicken har fallit i de två senaste matcherna mellan lagen.
I lördagens match i Grankullagrottan var det ett stenhårt försvar som låg bakom GrIFK-segern då Dicken föll med 23–19 – precis samma segersiffror som då Dicken föll i Britas för en dryg månad sedan.
Sara Sandelin var hemmalagets bästa målskytt med sex fullträffar medan Moa Sjölund stod för en stark insats i målet framför ett kompakt försvar.
"Vi jobbar bra tillsammans i försvaret. Sara Sandelin och Matilda Ohvo gjorde strålande jobb som ettor i försvaret och störde Dickens spel och vi fick lättare bort bollen från dem", säger GrIFK-tränaren Gustaf Ahlroos.
I lördagens andra match hade HIFK som väntat inga större problem att avfärda gästande Sjundeå IF. Kamraterna tog en klar seger med 32–19 (17–7). Ella Holopainen var hemmalagets bästa målskytt medan Madeleine Lindholm var effektivast bland gästerna. Båda noterades för åtta fullträffar.

ANDRA LÄSER