ÅA:s studentkår rekommenderar: Inga studentevenemang i Åbo de kommande veckorna

Åbo Akademis studentkår rekommenderar att inga studieevenemang ordnas i Åbo under de närmaste veckorna. Bild:

Såvitt studentkårens rekommendation efterföljs kommer oron över coronavirusets spridning nu att stoppa studentevenemangen i Åbo i omkring två veckor framöver.

Åbo Akademis studentkår har på tisdagen kommit med en ny rekommendation till studentföreningarna i Åbo. Enligt den nya rekommendationen ska inga evenemang ordnas fram till 27 september. Detta för att undvika risken att coronaviruset sprids bland festglada studerande.

Studentkårens styrelseordförande Matias Martelin säger att rekommendationen är ett budskap från smittskyddsmyndigheterna i Åbo, och studentkåren tar budskapet på största allvar.

– Vi kan inte förbjuda föreningarna att ordna evenemang, men vi hoppas såklart att de väljer att följa rekommendationen.

Martelin förtydligar att rekommendationen gäller studentföreningarna i Åbo. Föreningarna i Vasa berörs inte av den.

Han säger att situation onekligen är beklaglig för de nya studerande som ska välkomnas in i studielivet, men hälsan går ändå i första rum.

– Jag är glad att föreningar under de här två första veckorna kunnat ordna en del mindre och säkra evenemang för att välkomna de nya, men från och med i dag är vår rekommendation att inga evenemang ordnas fram till 27 september.

Aktia Aktiecertifikat Renare Europa ger tidsenlig diversitet åt placeringsportföljen

Mer läsning