ÅAS hörde sig för om Studentbladet

Bild: Studentbladets pärmbilder

Det är viktigt att dialogen om Studentbladets framtid är öppnad, säger Rasmus Tunis, ordförande för Svenska Studerandes Intresseförening SSI, som ger ut tidningen.

– Mötet var väldigt givande och ledamöterna hade många spännande frågor, sade Tunis, som mötte fullmäktige för Åbo Akademis Studentkår på torsdagen.

Fullmäktige hade bjudit in Tunis för att diskutera Studentbladets framtid.

ÅAS lämnade SSI och Studentbladet år 2014. I vår meddelade ÅAS att studentkåren med intresse följer med planerna på att Studentbladets innehåll skulle finnas på webben och att endast en papperstidning skulle ges ut 2017.

Frågan om tidningens framtid har fått stor synlighet och ÅAS vill ta en aktiv roll i det som diskuteras, säger Milla Stenström, ÅAS fullmäktigeordförande. Därför ville man ge SSI en chans att berätta om förnyelsen.

– Vi hoppas dialogen fortsätter på ett allmänt plan, säger Tunis.

SSI:s vårmöte beslutade i april att Studentbladet blir digital 2017. Ett extra föreningsmöte den 23 maj ska utse medlemmarna i arbetsgruppen som arbetar fram den nya utgivningsmodellen.

SSI har varit pressat till en förändring efter att Svenska handelshögskolans studentkår beslutade lämna föreningen. Studentbladets upplaga sjunker därför från 7 400 exemplar till 5 000 i höst.

Studentbladet är Nordens äldsta studenttidning. Det första numret gavs ut 1911.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Många vill välja ekologiskt – också hos frisören

Mer läsning