Aamulehti: Sjukhuset i Seinäjoki kan komma att ingå i nytt storbolag

Bild: SPT/Ari Sundberg

Ett nytt vårdbolag med nio sjukhus är under planering för sydvästra Finland.

Det är Hatanpää och Pitkäniemi sjukhus i Tammerfors, Tammerfors universitetssjukhus samt sjukhusen i Sastamala, Valkeakoski, Forssa, Riihimäki, Tavastehus och eventuellt även centralsjukhuset i Seinäjoki som är tänkta att ingå i ett gemensamt aktiebolag eller andelslag.

Det skriver tidningen Aamulehti på fredagen.

Om bolaget blir verklighet blir det Finlands näst största vårdorganisation, och omfattar verksamheten i sjukvårddistrikten i Birkaland, Egentliga Tavastland och Södra Österbotten

De tre distrikten har sammanlagt 13 700 anställda och betjänar i dag 900 000 invånare. Inom en och en halv timmes avstånd från de nio sjukhusen bor tre miljoner finländare, skriver Aamulehti.

Det gemensamma bolaget skulle innebära att sjukhusen riktar in sig på olika specialområden.

Birkalands och Egentliga Tavastlands sjukvårddistrikt ska fatta beslut om att grunda bolaget i december. Södra Österbottens distrikt bestämmer i mars-april om de går med. Det nya bolaget ska vara i full verksamhet 2022.

”Sälj din gamla bostad före du köper ny!”

Fastighetsförmedlingen Kotijoukkue är på alla sätt nyare, fräschare och mer dynamiskt men gamla goda råd och sunt förnuft är fortfarande en av grundstenarna i bobytarbranschen. Än gäller den gamla devisen att sälja sin gamla bostad förrän man köper ny. Ingen vill bli i fällan mellan två bostäder. 1.11.2018 - 09.42