Ytterligare en död hittad i norska Gjerdrum

Ytterligare en person har hittats död i rasmassorna i Gjerdrum under söndagsmorgonen, rapporterar norska NRK. Totalt har fem avlidna påträffats och fem personer saknas fortfarande.

Invånarna i Ask utanför Oslo tänder ljus för att minnas de liv som jordskredet har släckt.
03.01.2021 09:13 UPPDATERAD 03.01.2021 11:11
– En till person har nu hittats död, säger insatschef Terje Marstad i östra polisdistriktet till NRK på söndagsmorgonen.
Räddningsarbetarna har under morgonen arbetat med att transportera kroppen ut från området.
Efter att färre ras skett i området har räddningsarbetarna valt att intensifiera sökandet med fem grupper som arbetar på två områden.
– Kanten var tidigare helt rak, men börjar nu bli mer stabil. Jag vill fortfarande betona att det fortfarande är en krävande och riskfylld operation, säger Kenneth Vangen, insatsledare vid brandförsvaret till VG.
Under morgonen utvidgades sökarbetet i nordlig riktning. Insatsledaren upplyser under söndagsmorgonen att det fortfarande rör sig om en räddningsaktion.
Fyra dygn har gått sedan raset började, men räddningarbetarna hoppas fortfarande på att hitta överlevande.
Under fredagen hittades en man död. De tre personer som hittades på lördagen har ännu inte identifierats.
Specialtränade hundar markerade på lördagskvällen på ett flertal platser, som räddningsmanskapet har undersökt under natten till söndagen.
Norska försvaret har lagt en bro in i rasmassorna för att manskap och utrustning ska kunna köras ut.
Under natten har även brandkår gått in i hus som ligger inne i det avspärrade området för att hämta ut husdjur, rapporterar VG.
Räddningsmanskapet har ännu inte gett upp hoppet om att kunna finna någon vid liv i luftfickor i rasmassorna, trots att det har gått mer än fyra dygn sedan raset inträffade på onsdagsmorgonen.
Räddningsarbetare i Ask under lördagskvällen.

ANDRA LÄSER