Pankofriterad fisk
För 4 personer, 30 minuter
500 g torskfilé
salt och peppar
3 msk vetemjöl
1 ägg
1 1/2-2 dl pankoströbröd
1 liter olja till fritering
Till remouladsåsen:
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 tsk vitvinsvinäger
2 msk finhackad pickels
1 msk inlagd kapris
1 tsk curry
Att äta till:
kokt potatis
blandade blad
tomat
dill
citron
Gör så här:
1. Låt pickels och kapris rinna av i en sil. Kör dem kort och snabbt i matberedare med kniven monterad. Blanda hacket med crème fraiche, majonnäs, vinäger och curry till fast remouladsås. Ställ kallt i väntan på servering.
2. Värm oljan i fritös eller tjockbottnad kastrull. Se till att fisken är skinn- och benfri. Skär fisken i långsmala strimlor och doppa i tur och ordning i vetemjöl, uppvispat ägg och till sist i pankoströ. Släpp försiktigt ned i den heta oljan och fritera dem i omgångar till dess paneringen fått fin färg, normalt cirka 2 minuter.
3. Servera fisken med remoulad, kokt potatis, grönsaker, citron och dill.
ANDRA LÄSER
Ukraina
Sårade lämnas kvar på slagfältet när Wagnergruppen strider – ”De är som zombier”
03.02.2023 18:38

Brott
Drumsö och Tölö sticker ut i dyster stöldstatistik – så här skyddar du bilens dyrbaraste del
04.02.2023 05:02

Mat och dryck
Som ung dolde Anders Wikström sin passion: ”Det ansågs inte manligt utan något som mammor sysslade med”
04.02.2023 05:02

Nato
Senator till HBL: USA bör överväga ekonomiska sanktioner mot Turkiet – ”varit en svekfull bundsförvant”
04.02.2023 09:00

Ekonomi och näringsliv
Platt fall för finlandssvenskarna som tog sitt it-bolag till New York-börsen – ”Det är vad det är”
04.02.2023 05:02
