Pankofriterad fisk
För 4 personer, 30 minuter
500 g torskfilé
salt och peppar
3 msk vetemjöl
1 ägg
1 1/2-2 dl pankoströbröd
1 liter olja till fritering
Till remouladsåsen:
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 tsk vitvinsvinäger
2 msk finhackad pickels
1 msk inlagd kapris
1 tsk curry
Att äta till:
kokt potatis
blandade blad
tomat
dill
citron
Gör så här:
1. Låt pickels och kapris rinna av i en sil. Kör dem kort och snabbt i matberedare med kniven monterad. Blanda hacket med crème fraiche, majonnäs, vinäger och curry till fast remouladsås. Ställ kallt i väntan på servering.
2. Värm oljan i fritös eller tjockbottnad kastrull. Se till att fisken är skinn- och benfri. Skär fisken i långsmala strimlor och doppa i tur och ordning i vetemjöl, uppvispat ägg och till sist i pankoströ. Släpp försiktigt ned i den heta oljan och fritera dem i omgångar till dess paneringen fått fin färg, normalt cirka 2 minuter.
3. Servera fisken med remoulad, kokt potatis, grönsaker, citron och dill.