En tredjedel av finländarnas mat går via S-gruppens gigantiska lager i Sibbo – ”Ingen säkerhetsrisk”, säger vd

Med sitt stora centrallager i Sibbo lägger S-gruppen nästan alla ägg i samma korg. En tredjedel av all mat som finländarna äter har i något skede passerat logistikcentret i Bastukärr. En säkerhetsrisk? Nja, säger vd. 

Väldigt få lastpallar står på golvet. Allting är inne i systemet eller på någon lagerhylla. Det är nästan bara varor som har importerats och ska förtullas som väntar på att en tulltjänsteman ska granska och godkänna varorna.
Sören Jonssonsoren.jonsson@hbl.fi
04.03.2023 05:01 UPPDATERAD 04.03.2023 06:46
I Bastukärr i Sibbo finns en byggnad som hör till världens tio största om man mäter enligt volym, i varje fall om man ska tro Wikipedia. Det är en häpnadsväckande byggnad som får en som besökare att känna sig väldigt liten. 
Det handlar om S-gruppens stora logistikcentrum, en investering som med all högteknologisk utrustning är handelskoncernens dyraste någonsin. Prislappen går på 600 miljoner euro. 

ANDRA LÄSER