Minderårig misstänks för dråpförsök i Helsingfors

En 17-åring knivhögg en person i ryggen i Helsingfors på lördagsnatten. Enligt polisens uppgifter var den misstänkte inte bekant med offret sedan tidigare.

Polisen grep den misstänkta gärningsmannen i närheten av brottsplatsen under lördagsnatten.
SPT
27.09.2021 16:34 UPPDATERAD 27.09.2021 16:48
Polisen misstänker en 17-årig pojke för försök till dråp i Helsingfors på lördagsnatten.
Nödcentralen larmades om en knivhuggning som inträffat omkring klockan 3 på natten i centrala Helsingfors.
Offret är en man i 30-årsåldern. Han knivhöggs i ryggen och fördes till sjukhus för vård.
Polisen grep den misstänkte gärningsmannen i närheten av brottsplatsen.
"Enligt nuvarande uppgifter kände den misstänkta och målsägande inte varandra sedan tidigare", säger undersökningsledaren, kriminalkommissarie Marko Forss, i ett pressmeddelande.
I förundersökningen har det framkommit att 17-åringen råkat i gräl med en 15-årig flicka. Flickan hade försvunnit från platsen och 17-åringen gick då fram till en främling. Pojken frågade den främmande mannen om han kunde få snus eller tobak.
Mannen fortsatte sin färd och noterade kort därefter att 17-åringen följde efter honom. Sedan fick han en kniv i ryggen. Den misstänkte försvann efter det från brottsplatsen.
Den misstänkte har i förhör erkänt gärningen. Den misstänkte uppger att orsakerna till gärningen var hans kraftiga berusning och att han grälat med offret för knivhuggningen.
Utöver dråpförsöket misstänks 17-åringen även för narkotikabrott. Också den 15-åriga flickan misstänks för narkotikabrott. Enligt polisen bar ungdomarna på omkring 50 gram narkotika, sannolikt amfetamin.

ANDRA LÄSER