Franck Media tvingas permittera

Franck Media är utmanat av beskattaren, men dokumentärbolaget säger sig rida ut stormen.

Michael Frank.
16.08.2016 17:24 UPPDATERAD 16.08.2016 17:36
Franck Media är mest känt för företagshistoriker och tevedokumentärer om framgångsrika finländska företag och entreprenörer. Just nu går företagets programserie om Finlands framtid i MTV3.
Men familjeföretaget har haft det tufft ekonomiskt under de senaste åren och i somras lämnade Skatteförvaltningen in en ansökan om konkurs.
– Det är tufft, men vi gör allt för att klara läget. Vi har permitterat en stor del av personalen och gör nu en ny affärsplan, säger Michael Franck som är Franck Medias grundare och styrelseordförande.

Dokumentär om skogsekonomin

Vetenskapsserien ”Finlands framtid” är bolagets största enskilda projekt hittills. Fyra avsnitt har sänts och ytterligare fyra är i produktion. Serien är den största i sitt slag i Finland och handlar om klimatförändringens utmaningar och bland annat om hur skogen åter blir ett bärande element i Finlands samhällsekonomi.
– Projektet är ambitiöst och har varit en utmaning både intellektuellt och produktionsekonomiskt, säger Michael Franck som påpekar att allt som är i produktion kommer att bli färdigt.

"Jobbar vidare"

– Vi är privilegierade över att få jobba med så intressanta och viktiga teman och jobbar alltså vidare. Det gäller även de dokumentärprogram om företag och medborgarorganisationer som vi har i produktion och som vi gjort anbud på, säger Franck.

ANDRA LÄSER