Arteta: Svåraste marknaden på flera år

Arsenal spelar premiären i årets Premier League. Inför fredagens match mot Brentford riktas kritik mot tränaren Mikel Arteta, som bara har värvat tre nya spelare.– Jag är villig att jobba med spelarna vi har i nuläget och få ut den bästa versionen av dem, säger han.

Tränaren Mikel Arteta och Arsenal inleder Premier League-säsongen borta mot Brentford på fredag kväll.
Den engelske landslagsbacken Ben White värvades från Brighton för omkring 50 miljoner pund. I övrigt har Arsenal förstärkt laget med 21-åringarna Nuno Tavares från Benfica och Albert Sambi Lokonga från Anderlecht.
Men det krävs mer för nå toppen igen. Åtminstone om du frågar supportrarna – som knappast varit nöjda med två raka åttondeplaceringar i ligan.
Tränaren Mikel Areta håller med om att prestationerna måste höjas. Svårigheterna på marknaden i pandemitider har dock inte underlättat jobbet att införskaffa nya spelare.
– Vi talar om den svåraste transfermarknaden antagligen på flera år och vi försöker att anpassa oss. Klubben, ägarna och jag, vi har alla samma intressen, vilket är att göra det här laget mycket starkare och det finns fortfarande saker att göra för att nå dit vi vill, säger spanjoren.

"Försiktiga"

Londonklubben sparkar igång Premier League-säsongen borta mot Brentford på fredagskvällen, sedan har lagen fram till den 31 augusti på sig att slutföra sina värvningar.
För Arsenal handlar det om att göra rätt val.
– Alla klubbar har ont om pengar just nu. Vi har ägare som är villiga att investera i laget och de vill att laget ska bli bättre och satsa högre. Vi försöker hitta en balans, för samtidigt måste vi vara väldigt försiktiga. Vi behöver en modell som är hållbar, säger Arteta.

"Då kommer resultaten"

Det är däremot långt ifrån säkert att det trillar in ytterligare nyförvärv. Arteta anser att laget har kapacitet ändå – men det finns saker som måste förbättras.
– Jag är villig att jobba med spelarna vi har i nuläget och få ut den bästa versionen av dem, säger han.
– Om vi gör det i varje match så kommer vi att vara på en bra plats, men det är något vi inte gjort kontinuerligt tidigare. Det är något som vi måste kontrollera och måste göra, och jag tror att vi är kapabla att göra det. Då kommer resultaten att komma också.
Arsenals bortamatch mot Brentford, där finländska landslagsanfallaren Marcus Forss spelar, har avspark klockan 22.00 på fredagen.
ANDRA LÄSER