Dion drabbad av ovanlig sjukdom – ställer in

Céline Dion har diagnostiserats med ytterst ovanlig neurologisk sjukdom och ställer nu in sin Europaturné, som bland annat skulle ha kommit till Finland i höst.

Céline Dion på scen i hemlandet Kanada 2019. Arkivbild.
08.12.2022 15:01
Det berättar den världsberömda sångerskan själv i ett filmklipp på Instagram.
I klippet berättar 54-åriga Céline Dion att de muskelspasmer som hon lidit av på senare tid har visat sig bero på sjukdomen stiff person syndrome – en autoimmun sjukdom som påverkar det centrala nervsystemet och som drabbar en person på miljonen.
– Tyvärr påverkar de här spasmerna alla aspekter av min tillvaro. Ibland orsakar de svårigheter att gå och de låter mig inte använda mina stämband för att sjunga som jag brukade göra. Det smärtar mig att behöva berätta att det betyder att jag inte är redo att starta min turné i Europa i februari, säger kanadensiskan i klippet som lagts upp i både fransk- och engelskspråkiga versioner.
Turnén har redan skjutits upp flera gånger på grund av coronapandemin och flyttades i våras fram ytterligare ett år med anledning av Céline Dions hälsoproblem. Finlandsspelningen skulle ha ägt rum i oktober nästa år.

ANDRA LÄSER