Lejonens segersvit redan 15 matcher lång

Lejonens uppladdning inför hemma-VM går som på räls. I den tjeckiska EHT-turneringen förlängde de olympiska mästarna sin segersvit till 15 matcher på Österrikes bekostnad.

Jere Innala blev dubbel målskytt i triumfen mot Österrike.
Finlands ishockeyherrar fortsätter rada upp segrar i sina förberedande matcher inför hemma-VM. I sin andra match i den tjeckiska EHT-turneringen slog Lejonen Österrike med 4–2 (2–0, 1–2, 1–0).
Lejonen har inte förlorat en tävlingsmatch sedan Karjalaturneringen i november då Sverige var bättre med siffrorna 3–1. Segersviten som började i OS i Peking är nu 15 matcher lång.
Mot Österrike inledde de olympiska mästarna starkt och ledde med 3–0 efter två mål av Jere Innala och ett av Harri Pesonen. Österrike gav sig inte utan kamp utan reducerade snabbt till 3–2. I mitten av tredje perioden satte Niko Ojamäki slutsiffrorna i den kommande VM-motståndarens nät.
Lejonen jagar seger nummer 16 på söndag mot Tre Kronor.
Före VM-premiären mot Norge den 13 maj deltar Lejonen ännu i den svenska EHT-turneringen. Turneringens första match, torsdag nästa vecka mot Schweiz, spelas i Nokiaarenan i Tammerfors.
ANDRA LÄSER