Fyra coronafall i BK-46 – också Dicken och Cocks i karantän

Topplagen i herrligan i handboll är försatta i karantän efter att fyra spelare i BK-46 testat positivt för covid-19.

BK:s Jac Karlsson och Dickens Benny Broman och Armi Pärt firar jul i karantän sedan flera spelare i Karislaget smittats av covid-19.
Dicken och BK-46 möttes i semifinalen i finländska cupen den 15 december i Karis. BK tog sig till final tack vare en klar 32–24-seger.
BK mötte Cocks i Karis i lördags men är sedan i måndags i karantän sedan fyra spelare testat positivt för covid-19. Också Dicken är i karantän.
– Vårt lag försattes i karantän direkt då vi fick beskedet av BK. Vi har jobbat hårt för att alla spelare ska få komma på test, säger Dickens lagledare Daniel Rémy.
Dickens herrlag är i karantän fram till juldagen om inte situationen förändras och några positiva testsvar dyker upp.
Dickens damlag drabbas inte av karantänen trots att det finns en del kontakter på det personliga planet mellan herr- och damlaget. Damlaget är för tillfället inne i en tvåveckors period då spelarna tränar på egen hand. Laget samlas igen den 3 januari.
I och med att BK-46 mötte Cocks efter att laget spelade mot Dicken är också Riihimäkilaget försatt i karantän.

"Läget kan ännu ändras"

Fyra av spelarna i BK:s herrlag har testat positivt och flera testsvar inväntas ännu.
– Så läget kan ännu ändras. Laget är oberoende i karantän till och med den 28 december, säger Roger Roos, ordförande för BK-handbollen.
BK spelade nu mot Cocks hemma i Karis hemma i lördags, men är sedan i måndags i karantän. Laget skulle enligt den ursprungliga planen ha mött SIF i Sjundeå på onsdagskvällen men den matchen flyttades redan på SIF:s begäran framåt.
– Också där man ju coronarelaterade problem och det var väl bara en tidsfråga innan vi skulle drabbas på något sätt. Ganska länge gick det ju ganska bra, säger Roos.
Men nu är läget ett annat. Rent idrottsligt har man visserligen paus just nu, men julfirandet kan påveras för många.
– I övrigt får vi följa med situationen och sedan se hur säsongen kan fortsätta och om den kan det, säger Roos.
Huruvida herrlandslaget påverkas av coronafallen påterstår att se. Landslaget möter Georgien i ett dubbelmöte i EM-kvalet. Den första matchen spelas den 5 januari i Georgien medan returmötet spelas i Vanda den 9 januari.

ANDRA LÄSER