Stormen stoppar flera ligamöten i Europa

Stormen Ciara drar in över stora delar av Europa.Extremvädret gör att flera fotbollsmatcher ställs in och skjuts upp på obestämd framtid.

Stormen ställer till det på många håll.
Redan på lördagen stod det klart att söndagens ligamöten i Nederländerna skjuts upp tills vädret lugnat ner sig. På söndagen meddelade Manchester City att hemmamötet med West Ham i Premier League, som skulle startat klockan 18.30 finsk tid, ställs in.
"På grund av extrema och eskalerande väderförhållanden och med hänsyn till supportrars och personals säkerhet har dagens Premier League-match mot West Ham skjutits upp", skriver Manchester City på Twitter.
Även i damernas Super League skjuts en match i Manchester i norra England upp. Manchester United skulle ha ställts mot Chelsea, med Adelina Engman, klockan 17.30.
"På grund av de extrema väderförhållandena som sveper in över Storbritannien, och ur säkerhetsaspekt för supportrar och personal, är det bekräftat att matchen ställs in", skriver Chelsea på sin webbplats.
Även tyska Bundesligamötet mellan Borussia Mönchengladbach och Köln ställs in.
Enligt SMHI väntas kraftiga stormbyar dra in även över södra Sverige under söndagen.
– Skåne, Öland och Gotland har tillkommit sedan gårdagen, nu när vi har fått nytt prognosmaterial. De risker som vi sett har nu blivit till klass 2-varningar för storm även där, säger Marie Staerk, jourhavande meteorolog på SMHI, till TT.
När de inställda matcherna över fotbolls-Europa ska spelas i stället är i de flesta fallen oklart.
ANDRA LÄSER