Florida tog andra raka – ny förlängning krävdes

Florida vann andra raka semifinalen borta mot Carolina i NHL-ishockeyns slutspel. Även den här gången krävdes förlängning. 

Floridas Marc Staal.
21.05.2023 11:37
Till skillnad från förra maratonmatchen krävdes det inte ens två minuter, innan Matthew Tkachuk satte den avgörande pucken. 
– Jag tänkte tanken att det kunde bli en lång match igen, säger Floridas Sam Bennett.
Trenden med jämna semifinalmöten i ishockeyns Stanley Cup håller i sig. Inte heller den tredje semifinalen kunde avgöras under ordinarie matchtid.
Carolina och Florida gjorde varsitt mål, av Jalen Chatfield respektive Aleksander Barkov, vars mål var en riktig godbit, i första respektive andra perioden. Mer än så blev det inte, och när tredje perioden blåstes av var ställningen alltså 1–1.
Den första Stanley Cup-semifinalen mellan Carolina och Florida blev en utdragen nattrysare. Efter nästan fyra förlängningsperioder tog den sjätte längsta NHL-matchen i historien slut när Florida sköt 3–2.

"Vi var redo"

Nu slapp publik och spelare genomlida ytterligare en utdragen nagelbitare. I andra minuten i första förlängningsperioden avgjorde Matthew Tkachuk för Florida. Därmed har Florida kopplat ett litet grepp med en 2–0-ledning i bäst av sju.
– Det är två lag som är beslutsamma att göra det rätta, och att nöta på och spela på rätt sätt för att få det gjort. Vi var redo att spela länge om det skulle behövas, men som tur var fick vi det avgjort tidigt, säger Bennett.
Efter den utdragna första matchen var det en kamp för spelarna att hinna återhämta sig tillräckligt inför nästa match. Båda lagen har försökt att få maximal vila och ställt in fredagens och lördagens träningar.

Florida nästa

Efter två bortamatcher är det dags för Florida att spela på hemmaplan, då matchserien flyttar hem till Sunrise utanför Fort Lauderdale. Matthew Tkachuk tror på hög stämning.
– Det har blivit bättre och bättre. Första rundan mot Boston var fantastiskt, och mot Toronto var ännu bättre. Så jag är säker på att det blir något som jag aldrig upplevt tidigare, säger han.

    ANDRA LÄSER