Norrman i delad ledning i PGA-mästerskapen

Viktor Hovland säger att han har de "verktyg som krävs i väskan" för att ta sin första större seger, efter att ha tagit en delad ledning i golfens PGA-mästerskap.

Viktor Hovland spelade i orange kläder. "Jag gillar orange, men jag tycker att det orange på sidan var lite väl. Jag skulle ha kört en helvit skjorta", säger han.
20.05.2023 08:20
– Det är så klart de här tävlingarna som man drömmer om att vinna och man tränar så hårt för att spela i. Det är kul att återigen ha en chans, men samtidigt så har vi mycket golf kvar. Vi är bara halvvägs, och mycket kan hända, säger Hovland vid en pressträff.
Efter fredagens andra runda delar den 25-årige norrmannen ledningen med kanadensaren Corey Conners och amerikanen Scottie Scheffler.
Trion ligger på totalt -5, två slag framför amerikanerna Justin Suh och Bryson DeChambeau.
Norrmannens taktik var relativt rättfram: hålla sig på fairways och sikta på mitten av greenerna.
– Jag råkade få till en del fina puttar, säger han och tillägger att dagen var bra.
Det är tionden gången i rad som Hovland ligger på en topp tio-plats i resultattabellen, vilket däremot inte visat sig vara någon garanti för framgång.
– Jag har inte spelat jättebra i tidigare majors. Jag har haft några fina topp femton-placeringar och så, men jag har inte riktigt varit nära toppen. Jag tror att det är för att jag har varit lite ung och dum, siktat direkt mot flaggan när jag inte borde.

    ANDRA LÄSER