Formel 1 i kampanj mot hat och hot

Formel 1 går ut i en enad kampanj mot hat, hot och trakasserier. Detta är första steget efter undersökningen av Österrikes grand prix.

Formel 1 i enad kampanj mot hat och hot. Arkivbild på förarna Sergio Perez och Lewis Hamilton.
30.07.2022 21:45
Efter Österrikes grand prix fick flera supportrar och förare hat, hot och trakasserier riktade mot sig. Något som Formel 1 inte tolererade och valde att göra en undersökning.
"Vi har gjorts medvetna om att vissa supportrar har blivit utsatta för oacceptabla kommentarer av andra under detta event. Vi har tagit upp detta med arrangören och säkerhetsansvariga och kommer att prata med personerna som rapporterat detta och kommer att ta detta väldigt seriöst", skrev F1 i ett uttalande.
Nu har organisationen och dess förare gått ut i en gemensam kamp mot hat, hot och trakasserier inom bilsporten. I en video på Formel 1:s hemsida ses alla förare prata om att allt måste få ett stopp.
"Vi sänder alla ett tydligt budskap, det här beteendet måste sluta. De som fortsätter sprida hat och hot är inte välkomna i vår sport", skriver F1 på sin webbplats.
Mercedesföraren Lewis Hamilton körde av banan under kvalet till en hurrande publik. Britten skrev på sociala medier att han var "äcklad och besviken" över beteendet. Sexistiska, rasistiska och homofobiska kommentarer ska även ha spridits på sociala medier riktat mot honom och andra förare.
"Vi är enade i vår önskan om att alla former av trakasserier måste bort från vår sport, vi uppmanar hela F1-familjen att stödja oss", skriver Red Bulls Max Verstappen på Twitter.

ANDRA LÄSER