Petter höll öppet sent, nu har regionförvaltningsverket kommit med sin dom

Restaurangägaren Petter Larsen i Borgå höll öppet som vanligt i en demonstration mot coronarestriktionerna. Så här gick det sen.

Petter höll öppet sent under veckoslutet 4-5 februari och fick ros av nöjda kunder men ris av regionförvaltningsverket som satte utskänkningstillståndet på is.
15.02.2022 11:56 UPPDATERAD 15.02.2022 11:57
Petter Larsen har varit på tapeten på senaste tiden i både tidning, radio och tv. Han är en restaurangägare som tröttnat på coronarestriktioner och anser att de varit alltför hårda och pågått alltför länge. Under veckoslutet 4-5 februari höll han öppet som vanligt, alltså till klockan 02.
Nu har regionförvaltningsverket kommit med sin dom, Larsens restaurang och pub blir av med utskänkningstillståndet i två veckor.
Den 24 februari slår Petter Larsens restaurang upp dörrarna igen efter straffet på det två veckor långa utskänkningsförbudet
Då Östnyland talade med Petter förra veckan väntade han ännu på regionförvaltningens utlåtande och sade att han var väldigt nöjd med hur demonstrationen gick.
– Det är helt absurt att vara orolig för att hålla en restaurang öppen som varit öppen i flera år. Det var en kväll jag säkert kommer att komma ihåg resten av livet och berätta för barnbarnen om, sade Petter.
Det kom många kunder bägge kvällar och polisen avbröt inte utan lät Petter hålla öppet enligt sin planerade demonstration.
– På lördagen kom de in klockan sex och undrade vilken tid vi tänker stänga och vi svarade klockan två. Vid halv två kom de igen och frågade ifall vi planerar att stänga vid klockan två som tänkt och det hade vi ju. De var riktigt vänliga och sakliga.
Petter Larsen ångrar inget och hoppas hans demonstration väcker debatt om restaurangrestriktionerna.

Demonstrationen gav synlighet

I en tv-intervju med Susanne Päivärinta för Ilta-lehti säger han att inte ångrar sin demonstration utan hoppas att den ska leda till en debatt om restaurangernas coronarestriktioner.
Den 24 februari slår Petter Larsens restaurang upp dörrarna igen efter straffet på det två veckor långa utskänkningsförbudet, skriver Yle Östnyland på sina webbsidor.
– Jag är säker på att det var värt det, sade Petter i en intervju för Yle Östnyland.
Du kan läsa Östnyland tidigare intervjuer med Petter här:
Restaurangägare Petter Larsen demonstrerar i kväll och håller öppet: "Vi bjuder poliserna på kaffe då de kommer"
Petter var de törstigas hjälte under veckoslutet

ANDRA LÄSER