Annimari Korte opererad – står över FM och Sverigekampen

Finländska rekorddamen Annimari Kortes säsong 2021 avslutades på operationsbordet. Nu tar häcksprintern sikte på VM- och EM-året 2022.

Annimari Korte har gjort sitt för i år.
12.08.2021 18:54 UPPDATERAD 12.08.2021 19:16
Baklårsproblemen som redan länge stört häckstjärnan Annimari Korte har åtgärdats med operationer. I stället för en friidrottshöst med FM och Sverigekampen har 33-åringen nu en lång rehabiliteringsperiod framför sig.
"Det var ett väldigt svårt beslut att stå över Kalevaspelen och Sverigekampen, men då jag opererades nu så fick jag en extra månad på mig att förbereda mig för nästa sommars tävlingar", berättar Korte i ett pressmeddelande från Friidrottsförbundet.
Nästa år bjuder på dubbla friidrottsmästerskap med både VM och EM på programmet. VM tävlas i Eugene, USA i juli och EM i München i augusti.

En lättnad

Korte berättar att det är en lättnad att genomgå operationen efter den skadeförföljda sommaren under vilken hon som bäst löpte häcksprinten på 12,91 sekunder, knappa två tiondelar långsammare än Kortes nationsrekord 12,72 från sommaren 2019.
En magnetundersökning visade att Korte hade en rivning i sitt vänstra baklår och svullnad i sitt högra baklår som hon tidigare också skadat.
"Vi beslutade att operera båda benen samtidigt. Operationen lyckades bra", berättar Korte.
Korte kan börja sin rehabilitering snart men det dröjer ännu ett tag innan hon får löpträna normalt.
"Om fyra veckor får jag vattenlöpa och om sex veckor får jag cykla. Jogga får jag om två och en halv månad", berättar Korte om rehabtidtabellen.

ANDRA LÄSER