Hundratals frivilliga tryggar barnens skolväg

Mannerheims barnskyddsförbund i Nyland och Nordea Livförsäkrings gemensamma kampanj ser till att alla skolelever kommer tryggt fram till skolan. Ännu finns möjlighet för frivilliga vuxna att anmäla sitt intresse.

Över 50 lågstadieelever skadas enligt Mannerheims barnskyddsförbund årligen i trafiken. Flest personskador sker då barnen ska korsa vägen.
05.08.2020 19:49 UPPDATERAD 05.08.2020 19:52
Många skolor i Nyland inleder det nya läsåret nästa vecka. För tolfte året i rad finns hundratals frivilliga vuxna med på vägen och säkrar att barnen kommer tryggt fram till skolan.
Den årliga kampanjen är ett samarbete mellan Mannerheims barnskyddsförbund i Nyland, förbundets lokala föreningar och Nordea Livförsäkring.
Syftet med kampanjen är dels att påminna trafikanter om att små skolelever åter rör sig i trafiken, dels också att lära barnen hur de tryggt tar sig fram till skolan.
– Mannerheims barnskyddsförbunds lokala föreningar gör en fin satsning för en så viktig sak. I år är åter hundratals frivilliga med, säger Pia Metsähuone, verksamhetsledare för Mannerheims barnskyddsförbunds nyländska krets, i ett pressmeddelande.
Över 50 lågstadieelever skadas enligt barnskyddsförbundet årligen i trafiken. Flest personskador sker då barnen ska korsa vägen, och över hälften av olyckorna sker vid ett övergångsställe.
För vuxna i Nyland som vill ställa upp som frivilliga är det fortfarande fullt möjligt att anmäla sitt intresse. Uppgiften går ut på ett under en morgon reservera en halv timme för att trygga barnens promenad över vägen vid ett övergångsställe. Mer information om anmälan hittas på den nyländska kretsens webbplats.

ANDRA LÄSER