Uppgifter: Robert Helenius ställs mot förra världsmästaren

Robert Helenius nästa match blir enligt uppgifter mot verkligt toppmotstånd då han kliver upp i ringen i New York i oktober.

Robert Helenius nästa motståndare är ytterst meriterad.
Filip Saxénfilip.saxen@hbl.fi
11.08.2022 09:53
Robert Helenius kliver upp i ringen i mitten av oktober under en boxningsgala i New York. Helenius match är huvudmatchen för kvällen och motståndare är ingen mindre än Deontay Wilder skriver sajten Boxingscene.
Wilder, världsmästare mellan åren 2015 och 2020, gör sin första match på över ett år och kampen mot Helenius är hans första i hans comeback. Matchen går ett drygt år efter att Wilder förlorade den tredje kampen mot Tyson Fury då han knockades i den elfte ronden. Det var andra förlusten på knockout mot just Fury för Wilder. Den första matchen mellan de två tungviktarna slutade oavgjort.
Också för Helenius är det första matchen på ett drygt år. Senast Borgåboxaren kluev upp i ringen var under samma gala som Wilder sänktes av Fury. För Helenius var utgången betydligt trevligare – han vann sin match mot polacken Adam Kownacki på knockout.
Helenius och Wilder känner varann i och med att de sparrat tillsammans och de har kontrakt med boxningsstallet PBC.
Wilder förlorade sin WBC-titel i den första förlustmatchen mot Fury och kunde inte ta tillbaka bältet i oktober i fjol. Efter den andra förlusten talade han till och med om att lägga handskarna på hyllan, men nu siktar han på att göra comeback och försöka ta tillbaka sin VM-titel. Ett första steg på den resan är matchen mot Helenius.
Boxingscene.com skriver så här om Helenius och hans match mot Wilder:
"Den 38-åriga Helenius är inte en tungviktare av elitklass men hans kraft kommer åtminstone att testa Wilder efter den brutala knockout-förlusten mot Fury".
– En stor, betydelsefull match. En sådan som för saker framåt. Motståndarens namn berättar nog vad det gäller, sade Helenius manager Markus Sundman till Ilta-Sanomat i juli.
Vad står då på spel i kampen mellan Helenius och Wilder? I bästa fall inget mindre än en chans att få gå en titelmatch.
Helenius saldo som proffs är 31 segrar (20 på knockout) och tre förluster medan Wilders saldo är 42 segrar (41 på knockout) och två förluster (båda mot Fury).
Matchen mellan Wilder och Helenius ska enligt boxingscene.com gå den 15 oktober.

ANDRA LÄSER