Anna Alm: Det är viktigt att försöka hålla sig uppdaterad, men i praktiken har jag inte varit särskilt engagerad

KolumnAnna Alm
17.01.2023 19:10
Jag är inom kort 38 år gammal. Jag har inga barn, jag är frisk, jag har inte begått eller råkat ut för brott. Jag har alltså ingen betydande personlig erfarenhet av sjukvård, skola eller polis så som de fungerar just nu.
Jag är lantbrukare och påverkas direkt av lagstiftningar och förordningar som gäller min bransch. Jag tillhör den minoritet vars vissa representanter påverkas direkt av hur och när den så kallade translagen blir uppdaterad. Men på så många plan är jag inte personligen i nuläget direkt påverkad av hur många av våra samhällsfunktioner egentligen fungerar.
I princip är jag intresserad av hur vårt samhälle hänger ihop och tycker att det är viktigt att försöka hålla sig uppdaterad, men i praktiken har jag de senaste åren inte varit särskilt engagerad. Det är klart att jag också nås av de stora rubrikerna om välfärdsområden, den sjunkande utbildningsnivån och problem med för få poliser. Men för att vara ärlig har jag för liten erfarenhet eller inblick för att kunna ha en riktig uppfattning. Tyvärr tror jag inte att jag är ensam om det här.

ANDRA LÄSER