Christoffer Strandberg får egen tv-show

Skådespelaren och programledaren Christoffer Strandberg får en egen tv-show på Nelonen. ”Känns surrealistiskt”.

Komikern och skådespelaren Christoffer Strandberg är känd för sina sketchfigurer och som programledare i Putous.
Jonas Forsbackajonas.forsbacka@hbl.fi
30.11.2022 10:52 UPPDATERAD 30.11.2022 12:11
Christoffer Strandberg, 33, avslöjade nyheten på Instagram och Facebook på onsdag förmiddag. Programmet börjar sändas i mars 2023, och heter Christoffer Strandberg Show.
”Mitt egna program. Det känns surrealistiskt och samtidigt sjukt bra att kunna skriva den meningen”, skriver Strandberg i inlägget och konstaterar att det här är något han drömt om och jobbat för under flera års tid.
Nelonen hörde oväntat av sig till honom och frågade rakt ut: ”vad skulle du vilja göra?”. Först trodde han att det var ett skämt, skriver Strandberg i inlägget, men svarade ändå att han vill göra ”smart och hejdlös underhållning” för finländarna.
Han berättar att han inte vill göra en traditionell talkshow, och att programmet inte ska gå ut på att han träffar gäster som han frågar om hur läget är.
”Jag vill göra ett program där jag lägger mig själv i blöt på olika sätt som programledare, komiker, skådespelare, karaktär och människa”, skriver han i inlägget.

Byter kanal

I början av augusti meddelade Strandberg kryptiskt att han kommer att börja ägna sig åt något ”nytt och spännande” men också ”stort och skrämmande” inom kort. När HBL frågade upp om saken då kunde han inte avslöja några detaljer.
– Men för att kunna ta en risk och utvecklas måste man ge avkall på något. Dels öppnas en ny dörr, men dels stänger jag också en annan. Det ska man göra om man vill utmana sig själv, sa Strandberg till HBL.
Arbetet med den nya showen innebär att Strandberg byter kanal, och tackar för sig på MTV3 där han blivit en folkkär profil i sketchprogrammet Putous, som både deltagare och programledare, samt vinnare av Tanssii tähtien kanssa 2019. Han har också varit jurymedlem i Masked Singer.
I onsdagens inlägg tackar kan kanalen och skriver att han vuxit som både människa och underhållare under åren på MTV3.
I höst gjorde Strandberg regidebut på Duvteatern, med föreställningen Näkterbaren.

ANDRA LÄSER