4 portioner, 15 minuter + minst 1 timme i kyl
900 g lårfilé av kyckling
1 dl tandooripasta (finns i asiatiska hyllan)
1/2 citron, pressad
1/2 röd chili, finskuren
1 dl grekisk yoghurt
salt
nymalen svartpeppar
Rödbetsraita:
1 kokt rödbeta
3 dl grekisk yoghurt
1 tsk akaciahonung
1 tsk malen spiskummin
salt
nymalen svartpeppar
1 jalapeño, tunt skivad
färsk koriander
Till servering:
pitabröd
valfria grönsaker, grillade eller råa
citronklyftor
Gör så här:
1. Riv ned rödbetan i yoghurten. Tillsätt honung, spiskummin, salt och peppar. Rör ned jalapeño och strö lite ovanpå. Garnera med koriander.
2. Skölj av kycklingfiléerna och dela dem i lite mindre bitar.
3. Blanda tandooripasta med citronsaft, chili och yoghurt i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Lägg ned kycklingköttet och blanda. Låt stå i kylen i minst 1 timme. Lägg under tiden träspett i blöt.
4. Trä upp kycklingen på spett. Grilla över indirekt värme i cirka 10–15 minuter eller tills köttet är genomstekt. Saften ska vara genomskinlig när du skär ett snitt. Servera med grillat pitabröd, rödbetsraita, grönsaker och citronklyftor.
ANDRA LÄSER
Ekonomi och näringsliv
Platt fall för finlandssvenskarna som tog sitt it-bolag till New York-börsen – ”Det är vad det är”
04.02.2023 05:02

Ukraina
Sårade lämnas kvar på slagfältet när Wagnergruppen strider – ”De är som zombier”
03.02.2023 18:38

Mat och dryck
Som ung dolde Anders Wikström sin passion: ”Det ansågs inte manligt utan något som mammor sysslade med”
04.02.2023 05:02

Brott
Drumsö och Tölö sticker ut i dyster stöldstatistik – så här skyddar du bilens dyrbaraste del
04.02.2023 05:02

Nato
Senator till HBL: USA bör överväga ekonomiska sanktioner mot Turkiet – ”varit en svekfull bundsförvant”
04.02.2023 09:00
