Man knivhögg två ordningsvakter i Helsingfors

Den ena ordningsvakten fick skador kring bålen och den andra på nedre delen av kroppen, då en man viftade och slog mot dem med ett eggvapen i Helsingfors på lördagskvällen.

Då ordningsvakterna hade lyckats få bort den aggressiva mannen från metrostationen drog han fram ett eggvapen som han började vifta runt med. Arkivbild.
SPT
20.01.2020 17:24 UPPDATERAD 20.01.2020 20:12
Sent på lördagskvällen lämnade en aggressiv 40-årig man metron i Östra centrum i Helsingfors. Utanför metrotågets dörr möttes han av två ordningsvakter som fått meddelande om att han uppfört sig aggressivt och misshandlat en kvinna inne i metrotåget.
– Ordningsvakterna fick bort mannen från stationen. Han uppförde sig aggressivt och försökte ta sig loss. Han lyckades dra fram ett eggvapen som han slog och viftade med mot vakterna, säger undersökningsledare kriminalkommissarie Kirsi Kanth i ett pressmeddelande.
Den ena ordningsvakten fick skador kring bålen och den andra på nedre delen av kroppen. Ingenderas skador är livshotande.
Polisen utreder fallet som dråpförsök, grov misshandel, motstånd mot ordningsman, innehav av föremål som lämpar sig för att skada någon annan och straffbart bruk av narkotika.
Polisens häktningsbegäran behandlas i Helsingfors tingsrätt på onsdag.

ANDRA LÄSER