Lavin i Österrike – två saknas

Två personer saknas efter en lavin i den populära österrikiska skidorten Lech-Zürs i Alperna. Delar av snömassorna ska ha spridit sig till en skidbacke i området.

En lavin har utlösts i den populära skidorten Lech. Arkivbild.
25.12.2022 21:05 UPPDATERAD 26.12.2022 06:32
Inledningsvis rapporterades tio personer saknade efter en lavin på det 2 700 meter höga Trittkopf-berget mellan Lech och Zürs. Men på söndagskvällen kunde åtta av dem avföras som saknade.
Några hade antingen räddat sig själv undan snömassorna eller inte drabbats av lavinen, rapporterar den lokala nyhetssajten Voralberger online. Två personer skadades i lavinen varav en av dem flögs till ett sjukhus i Innsbruck.
En räddningsstyrka på över 200 personer sattes in i sökandet av de misstänkt försvunna. Även helikoptrar och lavinhundar deltog.
Sökandet kommer att fortsätta under natten, enligt Voralberger online. Strålkastare har satts upp för att underlätta sökandet, rapporterar AP.
”Vi gör allt för att bärga vintersportarna”, heter det i ett uttalande från kommunen Lech.
Lavinen utlöstes efter flera dagas snöfall i Alperna följt av ovanligt varmt väder på juldagen. Den lokala fjällräddningen hade klassat lavinfaran som hög.

ANDRA LÄSER