Clinton på bättringsvägen – infektion spred sig

USA:s förre president Bill Clinton, 75, lades för två dagar sedan in på sjukhus i Los Angeles, där han har vårdas för en urinvägsinfektion som spred sig till blodomloppet.

USA:s tidigare utrikesminister och första dam Hillary Clinton syns lämna sjukhuset i Kalifornien där hennes man, ex-presidenten Bill Clinton, vårdas.
– Han är på bättringsvägen, vid gott humör och är otroligt tacksam för läkarna, sjuksköterskorna och personalen som har gett honom utmärkt vård, säger Clintons talesperson Angel Ureña.
Clinton har vårdats på intensivvårdsavdelning, men det är enligt hans läkare inte för att han har behövt intensivvård – utan av säkerhetsskäl och för att hålla honom avskild från andra patienter.
– Efter två dagars behandling har hans vita blodkroppar minskat och han har svarat bra på antibiotikabehandling. Vi hoppas kunna skicka hem honom snart, säger hans läkare i ett uttalande.
Bill Clinton kommer att vara kvar på sjukhuset för vidare kontroll.
Sittande presidenten Joe Biden säger att han ska höra av sig till Clinton senare under fredagen.
– Han verkar, tacka Gud, må bra, säger Biden enligt ABC.
Clinton befann sig i Kalifornien för ett privat evenemang för sin stiftelse när han började känna sig trött. Efter att ha genomgått provtagning lades han in på sjukhus.
ANDRA LÄSER