Tullen: Framgångsrikt tillslag i det anonyma Tor-nätverket

Tullen har i samarbete med internationella myndigheter beslagtagit teknisk utrustning som använts i internationell droghandel.

Tullen har beslagtagit servern för näthandelstjänsten Silkkitie som har tjänat som marknadsplats för droghandel.
Den finska tullen har i samarbete med utländska myndigheter beslagtagit servern för näthandelstjänsten Silkkitie (även känd som Valhalla) som verkat i anonymitetstjänsten Tor på internet sedan 2013. Tack vara uppgifter som framkommit i förundersökningen har man även gjort ett betydande beslag av kryptovalutan bitcon.
Det skriver Tullen i ett pressmeddelande på fredagen. Beslagtagningen har enligt Tullen gjorts tidigare i år men man offentliggör uppgifterna först nu.
Med hjälp av näthandelstjänsten Silkkitie har det under flera års tid sålts betydande mängder narkotika och andra illegala varor vilket har lett till ett stort antal brottsutredningar i Finland och utomlands.
Silkkitie var en av de mest långlivade och internationellt mest kända marknadsplatserna där narkotika sålts i Tor-nätverket. Efter att myndigheterna stängt webbplatsen Silkkitie har en del finska narkotikaförsäljare flyttat sin verksamhet till andra olagliga marknadsplatser i Tor-nätverket.
Tullen meddelar att man i detta skede inte ger närmare information i ärendet eftersom förundersökningen pågår fortfarande.

ANDRA LÄSER