Silvermedaljen blev en biljett till Frankrike

I höst siktade Eduard Hallberg på junior-VM och hoppades på tävlingar i Europacupen. I dag är han JVM-silvermedaljör och klar för sin VM-debut på seniornivå.

– Ganska tufft, säger 19-åringen.

Sibbokillen Eduard Hallberg tog JVM-silver i januari – nu är han klar för sin mästerskapsdebut på seniornivå i VM i Frankrike.
Tommi Willbergtommi.willberg@ksfmedia.fi
13.02.2023 11:37 UPPDATERAD 13.02.2023 15:18
Ibland kan en enda tävling spela en väldig roll i hur en idrottare minns en viss säsong. Så blev fallet för alpina löftet Eduard Hallberg, 19, som stod för en fullträff i säsongens huvudtävling i junior-VM i österrikiska Sankt Anton där han håvade in silvermedaljen i storslalom – Finlands första JVM-medalj sedan Riikka Honkanen i samma disciplin 2018.
Men JVM-silvermedaljen var bara början på ett minnesvärt 2023 för Hallberg. Drygt en vecka efter att han klivit ner från prispallen i Sankt Anton kom ett besked som överraskade honom rejält: Han blev uttagen till VM i Courchevel och Meribel i franska alperna.
– Inför säsongen visste jag att om jag gör bra resultat så kommer jag till junior-VM och det satte jag som mål. Men jag hade inte ens tänkt på VM. Nog var det ju ganska tufft, säger Hallberg då HBL når honom efter en Europacuptävling i Italien.

ANDRA LÄSER