Sex döda i bilkrasch i Italien

Sex människor har omkommit efter att en bilförare kört in i en grupp turister i samhället Lutago i Sydtyrolen i norra Italien.

Turistgruppen stod vid vägkanten när bilen körde in i den i hög hastighet.

Elva personer har förts till sjukhus. Fyra av dem har allvarliga skador.

Turistgruppen stod vid vägkanten när bilen körde in i den i hög hastighet. De hade just klivit av en buss efter en utekväll. Samtliga omkomna var mellan 20 och 25 år gamla.

"Vi måste för närvarande anta att de flesta av dödsoffren kommer från Nordrhein-Westfalen", skriver den tyska delstatens regeringschef Armin Laschet i ett uttalande.

Två av de skadade är från Italien.

Sex personer har omkommit efter att en bilförare kört in i en grupp turister i samhället Lutago i Sydtyrolen i norra Italien.

Orsaken till händelsen, som inträffade klockan 01.15, är inte klarlagd, men det var enligt myndigheterna antagligen en olycka. Den misstänkte föraren uppges vara en 28-årig man som var berusad när han greps av polis.

Runt 160 räddningsarbetare skickades till olycksplatsen, rapporterar Reuters. Två av de skadade fördes med helikopter till sjukhus i Innsbruck i Österrike.

Polisen utreder händelsen.

Lutago har drygt 1 000 invånare och ligger nära gränsen mot Österrike. Orten är belägen på runt 970 meters höjd och är ett populärt resmål för turister året om.

ANDRA LÄSER