Skatteförvaltningen varnar: 29 000 riskerar få vänta på sin återbäring

Skatteförvaltningen saknar kontonummer till 29 000 personer som ska få skatteåterbäring i början av augusti. Sista dagen att mata in kontonumret i webbtjänsten MinSkatt är nu på onsdagen.

Skriv in ditt kontonummer i MinSkatt så får du återbäring onsdagen den tredje augusti, påminner Skatteförvaltningen.
Bille Sirénbille.siren@hbl.fi
25.07.2022 08:04
29 000 personer som ska få skatteåterbäring har ännu inte anmält sitt kontonummer, meddelar Skatteförvaltningen i ett pressutskick på måndagen. Man måste göra det senast onsdagen den 27 juli om man vill få återbäringen i början av augusti.
Majoriteten av dem som inte uppgett kontonummer är unga vuxna som får återbäring för första gången. 16 000 av de 29 000 är födda på 2000-talet.
”Nu önskar vi att föräldrarna till unga vaknar upp och påminner sina unga vuxna om att anmäla kontonumret. På det här sättet undviks besvikelser på skatteåterbäringsdagen”, säger överinspektör Mari Kleemola på Skatteförvaltningen.
Skatteåterbäringen betalas ut den 3 augusti. Om man anmäler sitt kontonummer först då eller efter den dagen, dröjer det en månad innan pengarna ligger på kontot.
I år får 1,7 miljoner finländare totalt 712 miljoner euro i skatteåterbäring.
Men de finns inte nödvändigtvis till handa genast vid dygnsskiftet.
”Många kanske undrar varför skatteåterbäringarna inte syns på kontot. Det lönar sig att vänta i lugn och ro. Skatteåterbäringarna betalas eventuellt ut först under dagen”, säger Mari Kleemola.

ANDRA LÄSER