Nytt covidbakslag för Eurovision

Eurovision song contest har drabbats av ytterligare ett covidfall efter att Duncan Laurence, som 2019 tog hem segern för Nederländerna i Eurovision, har testat positivt, enligt tävlingens hemsida.

Duncan Laurence, som 2019 tog hem Nederländernas seger i Eurovision, har drabbats av covid-19. Laurence uppträdde under den första semifinalen i tävlingen.
21.05.2021 00:35 UPPDATERAD 21.05.2021 00:41
Laurence uppträdde under den första semifinalen i Rotterdam på tisdagskvällen och skulle även ha deltagit i lördagens final – men tvingas nu hoppa av uppdraget.
"Vi är först och främst besvikna för Duncans skull. Han förtjänar att få uppträda live på vår alldeles egna Eurovisonscen efter sin seger 2019, skriver tävlingens producent Sietse Bakker i en kommentar.
Även en av bandmedlemmarna i isländska Gagnamagnid har under veckan visat sig vara smittad av av covid-19, vilket lett till att Island tvingas ställa in sitt liveframträdande i kvällens semifinal i tävlingen.
När Duncan Laurence knep förstaplatsen för Nederländerna 2019 med låten Arcade var det landets första seger i Eurovision song contest på 44 år.

ANDRA LÄSER