Ny förlust för Lejonen – "svårt att bryta deras trapsystem"

Tjeckien slog Finland med ett par blixtmål i andra perioden i EHT-turneringen i Stockholm.

Finland åkte på en ny förlust i EHT-turneringen i Sverige.
Det var tredje raka förlusten för herrarnas ishockeylandslag, som förlorade mot Schweiz i EHT-turneringens inledning i torsdags i Tammerfors. Förra veckan förlorade Finland mot Sverige.
I Stockholm var Kari Jalonens Tjeckien bättre med 3-1. Roman Cervenka och Jiri Smejkal gjorde varsitt mål inom loppet av en halvminut i slutet av andra perioden.
Petrus Palmu gjorde Finlands enda mål i tredje perioden. David Krejci satte 3-1 i tomt mål i slutsekunderna då Finland spelade utan målvakt.
– Det var en jämn kamp. De fick två snabba mål i slutet av andra perioden, som var viktiga för dem, och vi fick jaga. Vi kom kanske inte riktigt upp till vår bästa nivå i dag, säger Saku Mäenalanen till Leijonat.com.
– De spelade en bra trap, sån som vi vill spela. Det var svårt att bryta. Vi hade inte många bra målchanser.
Finland avslutar EHT-turneringen med en morsdagsklassiker, Finland-Sverige, på söndag.
– Vi har mycket som vi borde förbättra. Vi kan bättra på i tvekamperna, skrinna mera och hålla puck mera. Då blir det säkert bättre resultat, säger Mäenalanen.
EHT-turneringen är genrep för VM i Helsingfors och Tammerfors, som kör i gång nästa vecka. Chefstränaren Jukka Jalonen är ändå inte oroad.
– Lönar sig inte att vara så bekymrad. Det grämer förstås alltid att förlora. Vi får ta och fundera hur vi ska vinna i fortsättningen. Laguppställningen byts ut hela tiden, en del av spelarna saknas, så det inverkar på anfallsspelet och samspelet, säger Jukka Jalonen till Yle Urheilu.
ANDRA LÄSER