Prylar från skandalfestival säljs på auktion

Prylar från den uppmärksammade festivalen Fyre Festival säljs på auktion. Intäkterna ska gå till personer som förlorade pengar i samband med det skandalomsusade evenemanget, som hölls på en ö i Karibien 2017.

När publiken kom till den omtalade festivalen möttes de av bajamajor och matbrist, inte den superexklusiva festival de betalat för. Arkivbild.
01.08.2020 15:01
Fyre Festival målades upp som en exklusiv festival på en paradisö, med världsartister, högklassig mat och lyxigt boende. Biljetterna kostade upp till 10 000 euro, men väl på plats möttes besökarna av ett mycket spartanskt tältläger, bajamajor, mat- och vattenbrist. De utlovade artisterna kom aldrig.
Bland de 126 föremål som nu auktioneras ut finns T-tröjor, kepsar och mjukisbyxor – allt med festivalens logotyp på.
Auktionen arrangeras av den amerikanska polisen, som beslagtagit alla produkter från festivalens numera fängslade grundare William "Billy" McFarland.
– De skulle ursprungligen säljas på festivalen, men McFarland behöll dem med uppsåtet att sälja och använda intäkterna för att begå fler brott medan han väntade på rättegång, säger den federala polisen Ralph Sozio i ett uttalande.
McFarland greps några månader efter festivalen. Han hade då svindlat över 80 investerare på drygt 26 miljoner dollar. Han dömdes för flera fall av bedrägeri och väntas sitta i fängelse till 2023.

ANDRA LÄSER