HSS Media börjar producera lokalradio – "Radiomaterialet ska inte ersätta tidningsinnehållet, de kompletterar varandra"

Radiobolaget Radio Vaasa blir nu Radio Vaasa – Radio Vasa då HSS Media köper upp bolagets radioverksamhet.

Radio Vaasas ägare Anssi Marttinen och HSS Medias vd Niklas Nyberg tror på att samarbete tryggar lokalradions framtid. Foto: Foto: Mikael Nybacka
Sofia Westerholm/SPT
18.05.2020 13:20
HSS Media köper upp radioverksamheten av det tvåspråkiga radiobolaget Radio Vaasa. De bekanta radiorösterna fortsätter att höras som förut på kanalen och för lyssnarna innebär affären till en början endast att namnet ändras till Radio Vaasa – Radio Vasa.
På längre sikt är målet att skapa en starkare koppling mellan det skrivna material som HSS Media publicerar och det ljudmaterial som kommer att höras via Radio Vaasa – Radio Vasa.

Alla anställda fortsätter på kanalen

Det blir alltmer populärt att lyssna på radio både i Finland och utomlands. HSS Medias vd Niklas Nyberg säger att man internt inom HSS Media har funderat på att starta lokal radioverksamhet. Radio Vaasa i sin tur har kämpat med ekonomiska utmaningar och tog därför i början av året kontakt med HSS Media.
– På det här viset kan vi både trygga lokalradions verksamhet och även utveckla de tjänster som HSS Medias prenumeranter i nuläget får, säger HSS Medias vd Niklas Nyberg.
HSS Media köper inte bolaget Radio Vaasa, utan endast själva radioverksamheten. I affären övergår alla radiofrekvenser och allt som behövs för att fortsätta bedriva radioverksamheten. Bolaget har i dag tre tillsvidareanställda och de fortsätter jobba på kanalen.
– Jag kan garantera att affären inte kommer att innebära sämre innehåll i tidningen för nuvarande prenumeranter. Genom affären får vi mycket kunskap av dem som arbetar vid radiobolaget och även utrymmen och teknik som behövs för att spela in ljud. Radiomaterialet ska inte ersätta tidningsinnehållet, utan de kompletterar varandra.

ANDRA LÄSER